Powered By Blogger

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Tavaroiden hankinta

Lyhytaikainen sijaisperhe ei ole oikeutettu käynnistämiskorvaukseen, vaan tuleville lapsille on hankittava itse tarvittavat tavarat, kuten turvaistuin, sänky, rattaat yms. Sille ikäryhmälle tarvittavat, mitä on itse valmis vastaanottamaan.

Meidän perheemme on tällä hetkellä valmistautunut alle kouluikäisiin, joten hankittavaa riitti.
Olemme ostaneet kaukalon, turvaistuimen, rattaat/vaunut ja hankittu erinäinen määrä vaatetta eri ikäiselle lapselle. Lapsi usein tulee keskeltä kriisiä ja näin pelkästään päällään olevat vaatteet saattavat olla mukana. Joten on hyvä olla pieni varasto itsellä.
Tavarat ovat hankittu käytettyinä. Toisaalta vaikka ensin ihmettelin, ettei vastaanottoperhe saa korvausta tulin siihen tulokseen, että on hyvä, että "työvälineet" ovat meidän omia.

Aivan käsittämätön tuuri on myös käynyt, että olen törmännyt facebook-kirppareilla annetaan säkillinen vaatteita-ilmoituksiin ja olenkin hakenut "sikaa säkissä" huomaten kotona, että mitä aarteita ne pitivätkään sisällään! Yhdestä sellaisesta kassista tuli kaiken muun lisänä ihania prinsessamekkoja ja toisesta kantoreppu! Äärettömän kiitollinen olen! Vaan onko niin, että kun antaa, niin saa? Olen muinoin antanut monta Ikean kassillista poikieni vaatteita jakoon ihan ilmaiseksi. Nyt niitä on tullut takaisin.

Vielä on muutamia pieniä hankintoja tekemättä, kuten vauvan amme ja sänkyyn laidat ja patjansuojat mm.
Jännittynein ja odottavin fiiliksin kohti tulevaa. Vielä on muutama viikko, ennen kuin voimme vastaanottaa perheeseemme pieniä jalkoja teputtamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti