Powered By Blogger

lauantai 4. elokuuta 2018

Vapaa

Mulla alkoi vapaapäivät!
Lapset lähtivät. Aloitin vapaan siivoamalla koko talon. Mulla on pakonomainen tarve siivota, kun perheen ulkopuoliset ovat lähteneet. Petivaatteet pyykkiin ja koko lastenhuone uuteen uskoon. Samalla siivosin kaikki muutkin tilat. Pois muiden ihmisten hajut ja samalla siivoan varmaan oman mieleni. Lähes hengästyneenä siivosin ja melkein se kävi urheilusta!

Kesä on mennyt töitä tehden ja nyt sovimme, että pidän muutaman päivän vapaan. Käytän ajan omiin lapsiini ja käymme täydentämässä koulutarvikkeita yms. Vielä viimeiset lomapäivät yhdessä ja sitten alkaa arki lapsilla ja samalla olen taas valmiudessa uusille lapsille.

Tämä työ kotona on ihmeellistä. Ei ole sitä tiukkaa aikataulua, kuten muualla töissä käydessä. Mutta toki töitä on sitten 24/7, joten ei se ihan lomaa tai vapaatakaan ole. Samalla pitää huomioida lasten biologisten vanhempien ja sisarusten suhteet, joten ihan oman mielen mukaan ei aikaa voi viettää.
Kuitenkaan ei tarvitse kello kaulassa lähteä aamuvarhaisella liikenteeseen.

Kesäajan lapset olivat osa meidän perhettä ja kesää. Kuopus tykkäsi, kun oli kavereita.
Nyt talo on hiljainen. Hänen mielestään se on haikeaa, minun mielestä outoa ja ihanaa! Ja koska teini on ollut viikon muualla, nyt on vain yksi lapsi kotona. Kun kävimme kaupassa, tuntui, että jotain puuttuu! Niin äkkiä sitä itsekin tottuu isompaan porukkaan! Ja aina ihmetellään lasten kykyä sopeutua vaikeissa tilanteissa. He kun monesti solahtavat perheen arkeen melko pian.

Talo on siis siivottu ja nyt nautin vain omasta perheestä ja mahdollisesta hiljaisuudesta. Käyn myös koirien kanssa lenkillä oman mielen mukaan! Ja nukun pitkään!

Ja sitten olen taas valmiudessa uuteen! Kukahan meille seuraavaksi tulee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti