Powered By Blogger

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Taapero ja teini

Juhannusta vietimme rauhallisin merkein ihan kotosalla. Olemme usein viettäneet juhannusta kotona ja polttaneet kokkoakin omalla pihalla. Maalla se onnistuu.
Tänä vuonna kelit pitivät huolen siitä, että ulkona ei tehnyt mieli grillailla, eikä hengailla. Jäi pihapelit pelaamatta ja kokko polttamatta.Vaikka perheessämme on tällä hetkellä pieni, se ei ollut siis syy kotiin jäämiseen.

Kehitimme sitten muita juttuja. Teimme herkuruokaa sisällä ja pelasimme lautapelejä. Juhannusaaton kohokohta oli molempien lastemme mielestä se, kun taapero meni nukkumaan ja pääsimme pelaamaan. Eli herkkukulhot pöydälle pelilaudan ympärille. Valvoimme myöhään ja nautimme toistemme seurasta. Ja harvinaista kyllä, minä itse voitin pelin, mitä ei kovin usein tapahdu. Olen surkea kaikissa peleissä ja kilpailuviettini on olematon.

Juhannuspäivän aamuun heräsimme varhain kiukkuisen taaperon kanssa. Harmitti varmaan, kun nukkui muiden pitäessä hauskaa ;)

Taaperon lounasaikaan suvaitsi kaksi teinin alkua raahustaa keittiöön. Istuimme saman pöydän ääressä, osa lounaalla ja osa aamupalalla.

Siinäpä sitten kun taapero oli jo rauhoittunut, meni teinillä jokin tunteisiin ja hän kivahti kuopukselle, että v***n juorukello s*****a!
Repesin nauruun! En voinut olla huomauttamatta, kuinka samanlaisia he taaperon kanssa ovat! Toisella on vain järeämmät sanavarastot!
Teiniäkin alkoi sitten naurattaa ja siinäpä sitten nauraa kikattelimme yhdessä.

Teini sanoi, että oli herännyt pienen itkuun aamulla. Valitteli, kun ei saanut nukkua rauhassa. Muistutin, että pihallamme on teltta pystytetty heitä varten, joten ei muuta kuin sinne nukkumaan. Saa nukkua rauhassa pitkään ja kyllähän linnunlauluun on mukavampi herätä!
Ensireaktio oli, että en tosiaan mene! Mutta hetken mietittyään sanoi: pitäiskö sittenkin mennä?
Kehoitin kerran kokeilemaan ja vaivuin isäni tasolle kertomaan omasta lapsuudestani, kuinka nukuin parvekkeella kesällä ja kuinka siellä nukkui hyvin ja oli kivaa! Teini muljautti silmiään, kuin hedelmäpelissä, sanoi moro ja lähti kaverille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti