Powered By Blogger

lauantai 2. helmikuuta 2019

Auto, tuo välttämätön kapistus

Ajelin omien lasten kanssa treeneihin. Äkisti autoni alkoi pitämään kummallista ääntä. Pysähdyimme bussipysäkille ja totesimme, että puhaltimessa on varmasti jotain likaa tai jäätä. Hetken sitä renkattuamme auto hiljeni.
Jatkoimme matkaa, heitin lapset treeneihin ja menin itse kauppaan.
Kaupasta lähtiessäni mittaristoon ilmestyi teksti error ja vilkut toimivat satunnaisesti. Jaahas, tällaista ei olekaan ennen tapahtunut. Ajelin treenipaikalle ja soitin isännälle. Tutkin samalla ohjekirjasta mittariston varoitusmerkkejä. Sieltä ei löytynyt erroria.
Isäntä oli kotona pikkuisen kanssa ja sovimme, että jään odottamaan lasten treenit ja koitan sitten ajella kotiin.

Treenien loputtua lähdimme autolla liikenteeseen. Error vilkkui mittaristossa edelleen, lisänä start and stop-teksti. Vilkut toimivat hitaasti jos ollenkaan. Sitten pimeni koko mittaristo.

Pääsimme kuitenkin kotiin ja rupesimme pohtimaan eri vaihtoehtoja. Kello oli jo puolikahdeksan illalla ja selvää oli, että tarvitsen autoa tulevina päivinä. Asuinsijaintimme on kohtuu sivussa, vaikkakaan ei ihan tiettömän tien päässä. Lähikauppaan on matkaa kuitenkin useita useita kilometrejä, eikä ilman autoa voi olla kovin pitkään. Ja lisänä, että pakolliset työmenot on myös hoidettava.
Lopulta paikalle kaarsi hinausauto ja vei autoni korjaamoon. Onneksi on liikkumisturva ja sen myötä pikainen selvittely mikä autossa on vikana.
Sain auton korjattuna seuraavana päivänä takaisin, mikä tietysti helpottaa elämää. Auto on myös työvälineeni, sillä se on isompi, kuin isännän auto lainalapsia ajatellen.

Meidän perheessä on kaksi autoa. Ei kovin ekologista, mutta ostettaessa on päädytty vähäpäästöisiin autoihin. Edes jotain. Emme kuitenkaan halua muuttaa kaupunkiin, sillä meidän mielestä maaseutu on lapsille parempi kasvupaikka. Ja viihdymme omassa rauhassa itsekin.

Se tarkoittaa sitten sitä, että autoja on oltava molemmilla omat ja joka paikkaan pitää mennä autolla. Lapsia saa olla kuskaamassa harrastuksiin ja kavereille.

Niin riippuvainen sitä on autosta ja harmitus on yleensä suuri, kun se auto hajoaa.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Samanlaisessa tilanteessa olin itsekin juuri vähän aika sitten, auto tosin simahti keskelle tietä. Onneksi saatiin hinauspalvelu nopeasti paikalle ja auto huoltoon. Ymmärrän, miten hankalaa voi olla ilman autoa, varsinkin, kun asuu hieman syrjemmässä. Sitä ottaa auton hieman liian itsestäänselvyytenä ja vasta silloin, kuin pitäisi pärjätä ilman, alkaa ymmärtämään sen tärkeyden. Joten olen samaa mieltä, kyllä silloin harmittaa, kun auto on hajalla.

    VastaaPoista
  2. Olipas ikävää kuulla, että auto heittäityi noin hankalaksi. Selvisikö loppujen lopuksi mikä autossa oli vikana, sen jälkeen kun se oli hinattu korjaamolle? Me asumme myös vähän kaupungin ulkopuolella, että auto on meille todella suuri välttämättömyys, ilman sitä ei liikkuminen onnistu yhtään.

    VastaaPoista