Powered By Blogger

torstai 1. marraskuuta 2018

Kaapit tyhjäksi

Käyn kaupassa mielelläni vain pari kertaa viikossa. Ostan aina ison satsin kerralla, jotta pärjäämme monta päivää. Se helpottaa arjen suunnittelua.
Olin ajatellut mennä huomenna viikonloppukauppaan. Nyt huomasin kuitenkin, että kaapit alkavat olla jo aika tyhjät. Päivälliseen on tarpeet, mutta iltapala alkaa olla puutteellinen, samoin huominen aamupala.
En millään viitsinyt lähteä pienen kanssa nyt päivällä kauppaan, enkä pääse sinne illallakaan omien työmenojen takia. Myös puolisollani on hommia illaksi, sillä hän jää vahtimaan pikkuista ja kuskaamaan hänen kanssaan omia lapsia treeneihin.

Setti on valmis. Olisin tehnyt illaksi riisipuuroa, mutta ei meillä ollutkaan puuroriisiä. Voi leivän päälle on vähissä, joten jos aikoo syödä leipää, kannattaa tehdä lämppäreitä. Eikä mitään muitakaan päällisiä niin suuremmin ole.

Lopulta keksin sitten väsätä pannaritaikinan kaappiin jo tekeytymään ja illalla tuuppaan sen sitten vain uuniin. Sillä mennään tämä ilta. Jää sitten aamuksikin jotain. Ja sinne meni sitten viimeiset kanamunat.

Me elämme tällä hetkellä sellaisessa yltäkylläisyydessä ja valintojen mahdollisuudessa mennä kauppaan ja ostaa vaikka valmista ruokaa jokaiselle aterialle.
Toki meidänkin perheessä turvaudutaan välillä eineksiin, mutta silti koen tärkeänä opettaa lapsille myös taito loihtia kaapissa olevista aineksista jotain. Ja tänään se toteutuu pannarin muodossa.

On hyvä oppia tekemään perusruokia jo kotona asuessaan, jotta osaa sitten muutakin kuin veden keittämisen, kun muuttaa omilleen.

Teini meillä jo usein paisteleekin kanamunia ja loihtii itselleen mitä makoisampia aamupaloja tai lounaita itsekseen ollessaan. Ja kuopusta kiinnostaa ruoan laitto ylipäätään ja hän pohtiikin, että tuleekohan hänestä kokki isona?

Illasta tulee siis kiireinen ja kun tulen kotiin, tehdään puolison kanssa taas läpystä vaihto.
Tämän päivän kauppalaiskottelu kostautuu huomiselle, mihin on rynnättävä pienen kanssa jo heti aamusta, jotta pääsen kuopuksen palaveriin iltapäivällä.

Välillä koen kuitenkin iloa siitä, että syömme kaapit tyhjäksi poisheittämisen sijaan. Tyhjään kaappiin on sitten taas kiva ladata lisää ruoka-aineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti