Powered By Blogger

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Isänpäivä

Miten teillä vietetään isänpäivää? Vai vietetäänkö?
Meillä vietetään yhdessä ollen. Nautitaan yleensä parempi aamupala ja muutenkin saatetaan laittaa parempaa ruokaa, tai käydä syömässä. Mutta tärkeintä on viettää aikaa yhdessä.

Pienempänä meidän lapset olivat innoissaan päivästä. Olivat askarrelleet päiväkodissa tai koulussa isälle kortteja ja lahjoja. Aamupalan päävastuu on kuitenkin ollut minulla, mutta pienet apurit ovat olleet mukana valmisteluissa.

Nyt paikalla on teini ja esiteini ja vauhti sen mukainen, eli kohtuu hidas. Heitä ei näkynyt keittiössä sovittuna aikana ja kun kävin heitä herättelemässä, liikehdintää tapahtui lähinnä kyljeltä toiselle. Räpsäytin valot päälle ja muistutin, että kenen isä on kyseessä. Esikoinen nousi kaikessa hiljaisuudessa, mutta kuopus lojui sängyssä siihen asti, että kaikki oli varmasti valmista. Nousi kuitenkin itse viemään tekemänsä kortin isälle samalla, kun meni häntä ”herättelemään”. Hereillähän se isä siellä oikeasti jo olikin.

Olin siis valmistellut sen hotelliaamiaisen lainalapsen kanssa. Hän sai osallistua valmisteluihin leikkimällä keittiön lattialla.
Surullista on se, että hän ei tällä kertaa päässyt viettämään päivää oman isän kanssa, eikä isä lapsensa kanssa. Lainalapsi on kuitenkin päässyt osaksi sijaisisän syliä ja isänpäivää. Saanut hoivaa ja huolenpitoa. Päivä muiden joukossa, erityismausteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti