Powered By Blogger

maanantai 21. tammikuuta 2019

Eläimen ja lapsen välinen suhde

Vielä syksyllä meillä oli kaksi koiraa, vanha ja nuori.
Kun sitten perheessämme koitti aika, ettei ollut lainalapsia, päätimme viimein päästää vanhuksen juoksentelemaan vihreimmille niityille. Ja ajoitimme lähdön tarkasti kohtaan, että vain omat lapset ovat paikalla. Menetys oli heillekin suuri, sillä se oli kulkenut mukana läpi elämän. Halusimme antaa omille lapsille kaiken mitä he tarvitsivat. Ja toisaalta suojata mahdollisia lainalapsia ylimääräiseltä menetykseltä, mikä mahdollisesti lisäisi heidän tuskaa ja epätietoa.

Jäljellä on siis vain yksi koira. Saksanpaimenkoira, joka on pian kymmenen kuukautta vanha. On hauskaa seurata koiran ja lasten välisiä suhteita. Koira on erityisen hurmaantunut meidän pikkuiseen.
Koira vahtii nukkuvaa pikkuista menemällä makuuhuoneeseen silloin, kun pikkuinen on jo nukkumassa.

Koira tulee mielellään lähelle pikkuista leikkimään. Omat lelut mukana, käy varovasti lähelle pikkuista ja pikkuinen kurottaa kädellään kohti tassua.
Kun pikkuista käy itkettämään, koira tulee nuuhkimaan ja saattaa pikkaisen nuolaista. Pikkuisen itku loppuu ja ja alkaa nauru.

Aamulla seurasin niiden touhuja. Koira oli kahden metrin päässä pienestä. Pikkuinen siirtyi omista leluistaan kauas ja aloitti huutamisen. Kohta koiran lelu vieri kohti pikkuista. Koira antoi omansa.

Heille on kehkeytymässä aivan ainutlaatuinen suhde! He ymmärtävät toisiaan ja puhuvat samaa kieltä!
Ja kaikille nyt tiedoksi, ettei lapsi koskaan jää yksin koiran kanssa samaan tilaan. Paikalla on aina joku vahtimassa. Ja joillain saattaa myös rotu nostaa niskavilloja pystyyn, mutta selkeästi on paimenkoira paikallaan.

Olen aina ollut sitä mieltä, että eläin antaa paljon, vaikka myös tietenkin ottaakin. Mutta juuri eläimeen on helppo luoda kontaktia, sillä se hyväksyy sinut juuri sellaisena, kuin olet, jos kohtelet sitä kauniisti.

Koira on myös omien lastemme kaveri. Koira hyppää aamuisin lastemme sänkyyn herättelemään lapsia ja jos eivät herää, painaa pään tyynylle ja jatkaa lapsen kanssa unia.
Kertaakaan ei kuitenkaan ole kammennut meidän sänkyyn, sillä se on kiellettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti