tiistai 4. joulukuuta 2018

Ympäristön paine

Ympäristöllä on valtava voima vaikuttaa asioihin. Teet niin tai näin, teet aina "väärin".
Tässä työssä tulee enemmän kuin vahvasti esiin se, mitä muut ajattelee! Saakin olla aika tiukkana, että toimii, kuten omaksi parhaaksi näkee.

Ihan kuin adoptiossa, ihmiset ajattelevat, että lasten asiat ovat julkisia, sillä lapsi on tullut maailmalta. Että kaiken maailman Prisman asiakkaiden kuuluu saada tietää, ovatko lapseni oikeasti sisarukset tai minkä värinen isä heillä on.

Sijaislasten asiat tuntuvat myös kiinnostavan ihmisiä. Osan kohdalla ihmiset voivottelevat ja ihmettelevät, miten ihmeessä viitsit ja jaksat tehdä tuollaista työtä?

Toisen kohdalla taas on suuri paine siitä, miksi et pidä lasta itse?
Asiat eivät ole niin yksinkertaisia! Kuinka voisin noin vain ottaa jonkun toisen lapsen omakseni?
Tai vaikka lapsi tarvitsisikin pitkäaikaista perhettä, ei tilanne silti ole yksinkertainen.

Kuinka moni niistä sanojista olisi itse valmis nyt heti ottamaan itselleen sijaislapsen ja luvata hoitaa ja huolehtia hänestä loppuelämän?
Itse en voi kovin kevyin perustein luvata sellaista, eikä se olisi myöskään yksin minun päätökseni, vaan koko perheen asia.

Toki en sano, etten koskaan antaisi jonkun lapsen jäädä lopullisesti, mutta en sen takia, että ympäristö niin vaatii. Kyllä sen pitää lähteä omasta ja oman perheen halusta. Ja ensisijaisesti olen lähtenyt tekemään juuri lyhytaikaista sijaisperhetyötä, mikä on täysin eri, kuin pitkäaikaisena sijaisperheenä oleminen.

Ikuisuuskysymyksiä!
Milloin teille tulee vauva? Olisi jo aika! Tarvitsetteko kenties apua sen asian kanssa?!
Ai adoptiolapsi? Onko noi  oikeasti sinun lapsia? Mistä niitä saa ostaa?
Mikset pidä itse?! Kuinka raaskit antaa pois?

Tämä lyhytaikainen sijaishoito ja perhehoitajana toimiminen on minun työtäni. Kun olin päiväkodissa, en sieltäkään voinut lapsia kotiini ottaa.

Ja vaikka uskon, että voisin olla hyvä äiti vielä muillekin lapsille, uskon, että voin olla myös hyvä hoitaja niille lapsille, jotka kipeästi tarvitsevät apua.

Entä ne lapset, jotka iltapimeällä tarvitsevat kiireesti sijaisperhettä, kun olotila senhetkisessä paikassa vaarantuu?

Silloin paikalla olen minä tai jokin kaltaiseni perhehoitaja, valmiina vastaamaan lapsen tarpeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti