Powered By Blogger

maanantai 17. syyskuuta 2018

Hiljaisuus

Edellisten lasten lähdettyä on ollut hiljaista.
Perheessämme tapahtui myös hieman ikäviä asioita, kun eläkeläiskoiramme lähti vihreämmille niityille vapaana juoksemaan.
Se oli omille lapsillemme kova paikka, sillä koira oli iso osa lapsuutta. Toinen lapsistamme oli neljä vuotias, kun koira tuli ja toinen taas tuli, kun koira oli kaksi vuotias.
Nuoremmalle lapsellemme koiran menetys oli karvas ja se itketti muutamia päiviä ja toi uniin painajaisia. Menettämisen pelko meistä muistakin nosti päätään.
Mutta oli aika koiravanhuksen lähteä, sillä se ei jaksanut tehdä enää muuta kuin nukkua ja ikääkin oli jo paljon.
Järjestimme sitten kauniit hautajaiset koiralle oman pihan perälle. Siellä se nyt makaa kahden edellisen vieressä.
Kotiimme jää kuitenkin pentu tuomaan iloa ja aktiviteettia. Mutta kyllä ison koiran poislähtö näkyy jo ihan konkreettisesti. Se kun tuppasi makoilemaan usein ihan tiellä oviaukoissa yms.

Työrintamalla on tosiaan ollut hiljaista. Paria lasta on tarjottu, mutta sitten lopulta sijoitukset eivät ole toteutuneet. Ja vaikka toivoisinkin maailman olevan kaikille lapsille hyvä paikka, on nämä tilanteet harmittaneet. Ja totuus kuitenkin on, ettei avun tarve lopu. Lyhytaikaiset sijoitukset kun eivät johdu pelkästään päihdeongelmista. On myös mielenterveyteen liittyviä ongelmia tai äkillisiä sairastumisia, kuolemia yms. kriisejä perheissä, joita ihan jokainen meistä voi kohdata.
Vapaita on kiva pitää, mutta liian pitkäksi muodostuessaan, se alkaa ärsyttää. Sitä kyttää puhelinta koko ajan ja varmistelee, että onhan äänet päällä. Melko lailla tuttu tunne, kun sitä vuosia kulki kännykkä matkassa ja odotti joka sekunti.

Toivotaan kuitenkin, ettei tyhjänä oleminen muodostu kovin pitkäksi.

5 kommenttia:

  1. Voi, olen pahoillani koiravanhuksenne kuolemasta.... Meidän vanhin koiramme on selkeästi viime vuoden-parin aikana vanhentunut ja minä teen jonkinlaista surutyötä jo etukäteen. Lapsetkin kyllä, mutta arvaan, että kova paikka on meillä silti kaikilla edessä kun aika koittaa. Voimia teille, onneksi pentu varmasti osaltaan piriståä!

    Toivotaan, että talo täyttyy pian muutenkin ja hiljaisuus vähän taas väistyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kyllä pentu piristää, vaikka ei se vanhusta korvaakaan. Mutta elämä jatkuu ja pennun myötä myös rutiinit. Onneksi koiravanhus sai luonamme pitkän ja hyvän elämän. <3

      Poista
  2. Toivottavasti puhelin on soinut ja hiljaisuus teidän talosta loppunut.

    On niin tuttua tuo soiton odottaminen. Puhelin kulkee mukana koko ajan ja vähän väliä pitää tarkistaa onko äänet varmasti päällä. Minä odotan edelleen että puhelin soi. Lyhytaikaisena perheenä toimitaan ja ollaan valmiita ottamaan lapsi ihan heti. Mutta kovin on hiljaista. Edellinen lapsi lähti kesäkuussa ja sen jälkeen on puhelin pysynyt hiljaa. Odottavan aika tuntuu tosiiiiii pitkältä.

    Hyvää syksyn jatkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hiljaista on edelleen. MInkälaisella ikäprofiililla teette? Se tuntuu osin vaikuttavan tähän tilanteeseen ainakin meillä.
      Hyvää syksyn jatkoa myös teille!

      Poista
    2. Meillä on ikätoiveena 0-5 vuotias ja ollaan valmiita ottamaan pienet sisarukset. Ilmeisesti hiljaista on sillä tietämäni mukaan olemme ainoa perhe joka on valmis pieniä ottamaan. Mutta ehkä jonain päivänä puhelin soi ja meitä tarvitaan. Toivottavasti teidänkin puhelin pian soi. Vaikka toisaalta pitäisi olla onnellinen että puhelin pysyy hiljaa. Sehän tietää sitä että perheillä on kaikki hyvin. Oma rahapussi ei valitettavasti täyty pelkällä odottamisella.

      Poista